Burleskakademien har lång erfarenhet av burlesk utbildning, vi ger våra elever grundliga kunskaper och konkreta redskap att ta med sig vidare i livet eller burleskkarriären. Vi tror helhjärtat på att burlesken har något att ge alla – ett utmanande äventyr, en kroppspositiv träningsform, omväxling i vardagen, en möjlighet att bryta med komplexen och börja älska din kropp, en resa med dig själv, ett sätt att hitta mod, en dos glamour, humoristiska perspektiv på sensualitet och sexualitet, flärd, eskapism, underhållning, personlig revolution och dans.

Burleskakademien har funnits sedan 2006 och vi brinner för burlesken som scenkonstform, community, och utvecklande nöje. Vi håller hippor, workshops, och kurser i burlesk, dans, och flexibilitet. Våra lärare är erfarna, internationellt prisade och kända burleskartister som även är meriterade danslärare, yogainstruktörer, kostymörer, och showproducenter.

Vart vi än åker tittar vi på så mycket burlesk vi kan, uppträder så mycket vi kan och tar så många kurser vi kan – vi vill aldrig sluta lära oss. Det roligaste vi vet är att hålla våra kurser, för ingenting går upp emot peppen att samla ihop en massa fantastiska människor och utmana alla att våga mer, och sedan få vara där när de gör det. Vi värnar om en bred, välkomnande och kreativ svensk burleskscen. Läs vårt manifest.

Hos oss får du inte bara en högklassig utbildning, du får också en burleskfamilj för livet!  

Följ oss på Facebook och Instagram för bilder från kurserna, evenemangstips, och andra burleska poster

Burleskakademiens historia

Burleskakademien föddes sommaren 2006 då medlemmarna i den svenska burlesktruppen Knicker Kittens började underhålla vid privata event (möhippor) och anordna workshops vid de tillfällen de inte var ute på turné. År 2008 drog Burleskakademien igång med längre utbildningar efter stor förfrågan och har hållit på sedan dess. Kurserna har utvecklats i takt med tid, lärarnas erfarenheter och en mängd workshops har hållits tillsammans med internationella artister och experter inom flertalet områden relaterade till burlesk och scenkonst.

Burleskakademien älskar burlesk och vill gärna dela med oss av våra upplevelser till dig! Välkommen!