Huvudlärare

PEPPER POTEMKIN
Hösten 2017 välkomnade Burlesk-akademien Pepper Potemkin i lärarkåren. Pepper slog in på burleskens bana 2007 när hon blev en del av The Amazing Knicker Kittens Burlesque Revue. Hon är en berest och erfaren burleskartist som bland mycket annat har uppträtt på Burlesque Hall of Fame Weekender & New York Burlesque Festival. Förutom sin solokarriär och tiden i Knicker Kittens har hon dansat med Blackbird Burlesque Cabaret och duon XO Sisters. Pepper har dessutom en grym pipa som hon använder i bandet The Heard. Men Pepper är inte bara rockstar och showgirl, hon är också legitimerat yogaproffs, vilket hon delar med sig av till Burleskakademiens elever.

LADY FRANCESCCA
Lady Francescca har varit lärare på Burleskakademien sedan 2012. Sin egen burleska karriär inledde hon med att gå den första grundkursen 2008. Sedan dess har hon rest vitt och brett och uppträtt på – bland annat – New York Burlesque Festival​, Hebden Bridge Burlesque Festival​, Helsinki Burlesque​ Festival, Vienna Boylesque Festival​, Amsterdam Burlesque Award​, och Berlin Burlesque Festival​. Hon har också varit en del av truppen Kenta & the Bee-Bees, och en av producenterna bakom klubben Burkläsk. 2013 fick hon priset för Best Newcomer på Dublin Burlesque Festival​ och 2015 kröntes hon till Queen of Geneva Burlesque Festival​. Sedan 2017 är hon bosatt i Luleå.

DUCHESS
Burleskakademien​ startades 2006 av rektor Duchess​ som förutom skolan har grundat en hel mängd svenska burleskinstitutioner t.ex. Sveriges första burlesktrupp The Amazing Knicker Kittens​​, Stockholm Burlesque Festival​, och Octbooberfest​. Dessutom var hon med och startade den första svenska burleskklubben Hootchy Kootchy tillsammans med Hootchy Mama Karin Victorin​ och flera andra. Föutom detta startade Duchess klubben Kittenville tillsammans med övriga Kittens, och 2013 även truppen The Merkins​. Duchess har uppträtt runt om i världen, från Kiruna till Tokyo. Sedan juni 2021 är hon stödmedlem i BA-teamet på distans men inte längre aktiv som rektor eller lärare (utom i digitala introkursen).

FREJA FUTCH
Freja Futch har varit en del av Burleskakademiens team sedan våren 2016. Freja håller i grund- och fortsättningskurserna i Stockholm, och är en av lärarna på Syndigt & Paljettis kombo-kursen. Freja är inte bara utbildad danslärare, hon är också burleskartist sedan 2011 då hon började i Knicker Kittens chorusline, och sedan blev en del av huvudtruppen. Solodebut gjorde hon i New York. Freja är också en del av truppen the Merkins som bildades 2013 och som uppträtt bl.a. på Berlin Burlesque Week, Fräulein Frauke Presents, och på Stockholm Burlesque Festival, där Freja också är stage manager.

IVONCITA
Ivoncita har varit del av Burleskakademien sedan hösten 2016. Som burleskartist har hon varit aktiv sedan 2009, då hon gjorde debut i Paris (oh lala!). Hon har också drivit klubben Big Beat, och uppträtt vitt och brett i Sverige och internationellt, på bland annat Stockholm Burlesque Festival och New York Burlesque Festival, och dessutom kammat hem titeln Devil Queen på Devils In High Heels Bruxelles Burlesque festival 2015. Ivoncita är också aktiv i trupperna Matadores de Amor och Drama Kings, och med dem har hon uppträtt på bland annat Stockholm Burlesque Festival och New York Burlesque Festival.

Gästlärare