FREJA FUTCHRektor
Freja Futch har varit en del av Burleskakademiens team sedan våren 2016. Freja håller i grund- och fortsättningskurserna i Stockholm, och är en av lärarna på Syndigt & Paljettis kombo-kursen. Freja är inte bara utbildad danslärare, hon är också burleskartist sedan 2011 då hon började i Knicker Kittens chorusline, och sedan blev en del av huvudtruppen. Solodebut gjorde hon i New York. Freja är också en del av truppen the Merkins som bildades 2013 och som uppträtt bl.a. på Berlin Burlesque Week, Fräulein Frauke Presents, och på Stockholm Burlesque Festival, där Freja också är stage manager.

DUCHESSGrundare
Burleskakademien​ startades 2006 av Duchess​ som förutom skolan har grundat en hel mängd svenska burleskinstitutioner t.ex. Sveriges första burlesktrupp The Amazing Knicker Kittens​​, Stockholm Burlesque Festival​, och Octbooberfest​. Dessutom var hon med och startade den första svenska burleskklubben Hootchy Kootchy tillsammans med Hootchy Mama Karin Victorin​ och flera andra. Förutom detta startade Duchess klubben Kittenville tillsammans med övriga Kittens, och 2013 även truppen The Merkins​. Duchess har uppträtt runt om i världen, från Kiruna till Tokyo. Sedan juni 2021 är hon stödmedlem i BA-teamet på distans men inte längre aktiv som rektor eller lärare (utom i digitala introkursen).

PEPPER POTEMKINHuvudlärare
Hösten 2017 välkomnade Burleskakademien Pepper Potemkin i lärarkåren. Pepper slog in på burleskens bana 2007 när hon blev en del av The Amazing Knicker Kittens Burlesque Revue. Hon är en berest och erfaren burleskartist som bland mycket annat har uppträtt på Burlesque Hall of Fame Weekender & New York Burlesque Festival. Förutom sin solokarriär och tiden i Knicker Kittens har hon dansat med Blackbird Burlesque Cabaret och duon XO Sisters. Pepper har dessutom en grym pipa som hon använder i bandet The Heard och The Crypt. Men Pepper är inte bara rockstar och showgirl, hon är också legitimerat yogaproffs, vilket hon delar med sig av till Burleskakademiens elever och även akademiens boss för den mycket populära klassen Improlesque.